Stereolitografi (SLA)

SLA är en beprövad metod för att producera exakta 3D-modeller. Denna process har använts länge och det finns en mängd olika material tillgängliga. Materialen har utvecklats för att efterlikna vanliga plaster såsom ABS och polypropylen.

Med hjälp av en uv-laser som härdar en flytande fotopolymer kan man framställa 3D-modeller snabbt och effektivt. SLA-metoden är lämplig för designmodeller då den har hög ytfinish, är lätt att lackera i önskade färger. SLA-detaljer används i stor skala inom bilindustrin.

Kan SLA-modeller (stereolitografi) vara något för er produktutveckling? Eller är ni osäkra på vilket material ni ska använda? Hör av er till oss på Almotec så guidar vi er rätt.

SLA-modeller har toleranser från cirka 0.1-0.2 mm (beroende på material) och en maximal byggyta på 650x750x550 mm.

SLA är lämplig för designmodelle då den har hög ytfinish, lätt att lackera och utnyttjas i stor skala inom bilindustrin.

5-6 dagar är en typisk leveranstid, från beställning till färdiga SLA-detaljer hos kund.

Med Micro SLA kan vi bygga modeller med en skikttjocklek på 0,025 millimeter och en fokus på laserstrålen som klarar bygga geometrier ner till 0,04 mm.

Micro SLA

Om inte SLA HD räcker till i upplösning så finns det specialanpassade maskiner som är designade för att hantera små geometrier. Dessa maskiner har Almotec i sitt nätverk.

Med skikttjocklek på 0,025 millimeter och en focus på laserstrålen som klarar bygga geometrier ner till 0,04 mm i x och y så får man ut det bästa av SLA tekniken.

Vill ni veta mer om Micro SLA? Hör av er till oss på Almotec.