Stora möjligheter med 3D-printning

Oändliga möjligheter med 3D-printade detaljer

Prototyper och detaljer i SLS, SLA, DLP och DLMS har oändliga möjligheter när det gäller designfrihet och här behöver du inte vara låst i gamla konstruktionssätt. Dessutom är 3D-printning en snabb metod där inga verktyg krävs.

De flesta vet inte att 3D-printning, eller additiv tillverkning som det också kallas, är en väldigt bra produktionsmetod för lågvolymtillverkning. Det är alltså inte bara enstycks prototyper som 3D-printas utan det passar lika bra till produktion och materialvalen och flexibiliteten är stor.

De olika 3D-printmetoderna:

SLS – har stora fördelar när det gäller tuffa funktionsdetaljer. Det är lätt att montera gänginsatser eller gänga direkt i plasten.

SLA – lämplig för designmodeller då den har hög ytfinish och är lätt att lackera i önskade färger.

DLP – ger väldigt hög upplösning och en bra detaljrikedom på modellen. Att tillverka 1 eller 100 detaljer går lika snabbt.

DLMS – enkelt att bygga komplexa metalldetaljer utan ökade kostnader, tidseffektivt, inget materialspill och optimal vikt.

Det händer mycket inom teknikvärlden och vi ser alltid till att hålla oss uppdaterade för att kunna erbjuda de bästa teknikerna inom prototyp- och lågvolymtillverkning, oavsett om det rör sig om 3D-printade, frästa, gjutna eller formsprutade detaljer.

Slå oss en signal om du vill veta mer eller läs mer här på vår hemsida