Almotec produktutveckling

Från prototyp till färdig produkt som revolutionerar världen för stillasittande människor

Har du hört talas om stolen Backapp? Eller du kanske till och med har en?

En novemberdag 2017 hörde företaget Backapp från Oslo av sig till Almotec. De behövde hjälp med att ta fram prototyper. Företaget hade en idé som skulle revolutionera världen för stillasittande människor och behövde detaljer till sin produkt. Prototyperna skulle användas till utveckling och funktionstester för stolen Backapp Smart. 
Almotec levererade en offert och kunden kom till Smålandsstenar för att diskutera projektet. Ett par veckor senare levererades första prototyperna till kontorsstolen Backapp Smart.

Produktutveckling och projektledning
Samarbetet ledde vidare till nya projekt. En idé till en ny stol låg på skissbordet och kunden hade frågor på hur de kunde tillverka den på bästa sätt till en redan satt kostnad som var betydligt lägre än tillverkningskostnaderna för Backapp Smart.
Almotec, vars specialitet är produktutveckling och projektledning, började titta på olika lösningar och kom fram till att det borde gå att tillverka stolens alla delar i plast. Kunden tyckte det lät bra och Almotec fick även detta uppdrag. 

Med kontakter i många olika branscher och med många olika företag började Almotec utveckla, projektleda och producera en första prototyp till det som senare kom att bli kontorsstolen Backapp Hipp.

Backapp stolen Backapp Hipp.
Backapp kontorsstol för stillasittande människor.

Norsk idé tillverkas i Småland
Backapp Hipp tillverkas idag i Småland. Formsprutningen sker i Smålandsstenar och monteringen i Anderstorp. Tillverkningskostnaden gick att få ner till det önskade priset och Backapp Hipp tillverkas nu i större volymer till bland annat skolor och offentlig sektor.

På Almotec är vi väldigt stolta över att varit med i detta projekt där vi har fått göra det vi är bäst på – projektleda, produktutveckla och hitta de bästa lösningarna och tillverkningsmetoderna för kunden.

Läs gärna mer om den ergonomiska kontorsstolen Backapp